Zorgverzekering

Wil je zorgverzekeringen vergelijken? Onder andere hierhier en hier kan dat...

 

Voor kinderen tot 18 jaar vallen de eerste 18 behandelingen in de basis-verzekering. Die kosten je dus niets extra. Die behandelingen zijn ook niet van invloed op het eigen risico. Voor personen van 18 jaar en ouder (en voor kinderen tot 18 waarvan je denkt/weet dat ze meer behandelingen nodig zullen hebben dan 18 stuks) is het verstandig te kijken of een aanvullende zorgverzekering loont.

 

Komt de aandoening van je kind voor in de bijlage van het Besluit Zorgverzekeringswet (de chronische lijst) dan is het aantal behandelingen wat wordt vergoedt in principe onbeperkt. In deze gevallen is een verwijzing van arts of specialist noodzakelijk. Bij een enkele zorgverzekeraar is daarnaast dan ook nog een toestemming/machtiging vereist. Bij chronische indicaties kan de duur van de behandeling per aandoening variëren en kan de vergoeding daarvan beperkt zijn tot een bepaalde termijn. Je zorgpolis en/of (de website van) je verzekeraar verschaft nadere informatie.

 

Behandeling aan huis wordt door alle verzekeraars uitsluitend vergoed als je verwijzer dat expliciet op de verwijzing vermeldt. Zonder verwijzing wordt een behandeling aan huis door de zorgverzekeraars niet vergoed.

 

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De kosten van een behandeling declareren we rechtstreeks bij je verzekeraar. Je krijgt dus geen factuur van ons.